💪VOORDELEN VAN KRACHTTRAINING💪
 
 
Krachttraining kan op vele manieren gebruikt worden. Sterker worden, een strakker lichaam, ouderdom vertragen, hulp middel bij afvallen, gespierder worden en voornamelijk om je gezondheid te verbeteren.
 
✅ Een sterker en fitter lichaam:
Door krachttraining gaan jou spieren zich beter ontwikkelen ook word je sterker in de oefeningen. Dit zorgt er voor dat jij je fitter voelt en fitter uit gaat zien.
 
✅ Je krijgt sterkere botten:
Door krachttraining voorkom je of verminderd de kans op osteoporose (botontkalking). Met de jaren mee krijg je steeds meer botontkalking, dit houdt in dat de botdichtheid afneemt en je sneller kans op breuken hebt.
 
✅ Snellere stofwisseling:
Een snellere metabolisme = meer kunnen eten of voor de meeste afvallen. Wil jij afvallen dan is krachttraining wat voor jou! Doordat je met krachttraining meer spierweefsel aanmaakt heeft je lichaam ook meer energie nodig om dit te onderhouden. Dit betekent hoe meer spierweefsel je hebt, hoe meer calorieën je verbrand in rust (metabolisme).
 
✅ Gezondere hart- en bloedvaten
Net als alle andere soorten sporten is ook krachttraining goed voor je hart en bloedvaten. Het verlaagt je bloeddruk en je traint de conditie van je hart. Dit zorgt voor een betere doorbloeding. Daarmee wordt de kans op hart- en vaatziekten kleiner.
 
✅ Meer energie en gezondere levensstijl
Krachttraining zal je niveau van endorfine verhogen waardoor je een goed gevoel krijgt. Ook zorgt krachttraining voor een betere nachtrust, minder stress, verbeterde hormoonbalans, meer insulinegevoeligheid, betere cognitief/motorisch functies en een betere lichaamshouding.
 
Heb jij vragen over krachttraining of voeding stuur ons een bericht en wij helpen je👇